12 Ağustos 2008 Salı

3 bakan KENE ZİRVESİ yaptı; zirvenin sonucu açıklandı: Kene, evet gerçekten bir BİYOLOJİK SİLAH

Açıklamanın devamı: AMA BİZ BUNA DAİR İKNA EDİCİ BULGU SAHİBİ DEĞİLİZ

KKKA VE KENE KONULU ZİRVE KARARLARI

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenenin, Türkiye’de biyolojik silah olarak kullanılma ihtimaline yönelik iddialar üzerine, ”Bu tür şeyleri biyolojik silah olarak kullanmak mümkün ama elde ettiğimiz bulgular ve bunların değerlendirilmesi sonucunda, Türkiye’de şu anda biyolojik bir silah olarak ortaya çıktığı kanaatinde değiliz” dedi.

Buzgan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun dün gerçekleştirdiği KKKA ve Kene konulu zirvede alınan kararları açıkladı.

Buzgan, Türkiye’de hastalıkla ilişkili bulunan ”Hya/omma marginafum marginafum” isimli kene türünün, yaban hayatı ile yakından ilişkili olduğunu, kenenin genç ve küçük formlarının küçük yabani hayvanlara, erişkin evrelerinde ise büyük yabani ve evcil hayvanlara yapışarak kan emdiğini ve virüsü naklettiğini kaydetti.

Buzgan, ”Hastalığın ülkemizde varlığının anlaşıldığı 2003 yılından günümüze kadar 7 sağlık personeline bulaşma olmuş, 6’sı şifa ile sonuçlanmış, 1 personelimiz ise 2006 yılında tüm çabalara rağmen kaybedilmiştir” dedi.

Hastalığın tedavisinde ve korunmada uygulanabilecek, etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış bir ilaç ve aşı bulunmadığını hatırlatan Buzgan, şunları kaydetti:

”25 Haziran 2008 tarihi itibarıyla 2008 yılı vaka sayısı 492, kaybedilen hasta sayısı 30′dur. 2002 yılından günümüze kadar bin 100 köyde 2 bin 312 KKKA vakası tespit edilmiş, bu hastaların 122’si kaybedilmiştir.”

Hiç yorum yok: